sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kolme tapaa nauttia inkivääriä

Inkiväärillä on pitkät perinteet yleislääkkeenä ja terveydenedistäjänä. Tuore inkivääri on mielestäni pop kolmesta syystä:

  1. Se on hyvää
  2. Se on terveellistä
  3. Se on halpaa, myös luomuna
Seuraavassa kolme yksinkertaista ideaa inkiväärin käyttöön.

1. Inkiväärivalkosipulitahna

Blendaa keskenään muutama valkosipulin kynsi ja köntsä kuorittua inkivääriä. Lisää halutessasi öljyä tai vettä jos haluat juoksevampaa. Kokeile lisätä tahnaa eri ruokiin. Sopii erityisen hyvin curryyn.

2. Inkivääritee

Inkivääritee on perinteinen flunssan karkoittaja. Tee syntyy keittämällä inkiväärin paloja hunajan kanssa. Voi jättää kuoretkin mukaan. Muuta lisättävää: mausteet (kaneli, pippurit, kurkuma), sitruuna/lime, lääkinnälliset sienet kuten pakuri.

3. AP:n iisit inkiväärinamut

Inkiväärinamu Moscow Mulen koristeena

Kaupoissa myydään sokeroitua inkivääriä, jota on kiva syödä karkin sijasta. Olemassaolevat valmistusmenetelmät näyttää vaativan jotain keittämistä sun muuta aikaavievää säätöä. Turhaa hommaa, sanon minä, let's simplify!

Simppelit karkit syntyy näin: Kuori ja pilko inkivääri sopiviksi paloiksi. Painele ja pyörittele palmusokerissa. Syö. Jos et ole ennen syönyt inkivääriä raakana niin maku voi olla aika jämäkkä. Ei muuta kuin nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti