tiistai 26. kesäkuuta 2012

Salaatinkastikkeen salat

Tämän blogin sisältö taitaa olla sieltä sun täältä, joten heitetään soppaan vielä reseptikokeilujakin. Tänään tuli tehtyä erittäin maukas salaatti mukaillen tätä alkuperäisohjetta.

Salaatin makuun vaikuttaa paljolti kastike. Jos varsinaisten salaattiainesten maku tympii, uudella kastikkeella voi tuunata elämystä.


Pitemmittä löpinöittä itse reseptiin. Ensimmäisenä olennaisin eli kastike (määrät arvioita):

1 dl cashew-pähkinöitä
2 tl (Dijon-)sinappia
1 rkl sitruunamehua ja/tai loraus omenaviinietikkaa
Reilu ripaus laatusuolaa
1 tl ravintohiivaa
Oliiviöljyä ja/tai vettä jatkeeksi sen verran kuinka löysää haluaa


Blendaa kaikki soossiksi. Jos olet tosi nälkäinen ja et jaksa liottaa cashew-pähkinöitä montaa tuntia, blendaa pähkinät ensin erikseen S-terällä jauhomössöksi ja lisää muut aineet sen jälkeen. Varo blenderin terää kun nuolet loput talteen tästä herkusta.

Kun tämän kastikkeen sekoittaa minkä tahansa salaattiaineksen kanssa, varmasti maistuu. Oma salaatti sisälsi:

Parsakaalia
Kukkakaalia
Raastettua palsternakkaa
Paprikaa
Roomansalaattia


Alkuperäisessä ohjeessa parsakaalit marinoitiin ja sen jälkeen kuivattiin. Itse olin nälkäisempi joten pikaversiona pyörittelin kaalit paistinpannulla kookosöljyn, tamarin, agaven, suolan, mustapippurin ja kurkuman kanssa. Aivan hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti